Om os

Jammerbugt Garden – Alle børn og unge i kommunens Garde

Jammerbugt Garden er opstået ud af den tidligere Brovst Pigegarde, der blev etableret i 1964. I dag er det hele Jammerbugt kommunes spillende garde, og både drenge og piger er velkommen. Vi består af 25 uniformerede glade og smilende gardister i alderen 10-25 år. Derudover har Jammerbugt Garden ca. 10 aspiranter, der er under oplæring.

Beslutningen om at ændre til en blandet garde skete den 22. april 2021 på en ekstraordinær generalforsamling.

Garden består af et brass band og et trommekorps, og vi bliver undervist af professionelle instruktører i både musik og march/tattoo, ligesom også vores yngre medlemmer blandt aspiranterne undervises af professionelle.

Garden har rejst meget udenlands, og har bl.a. haft visit i Ungarn, Spanien, Norge, Sverige, Italien, Tyskland, bl.a. OL i Kiel, Kroatien, Polen og Liechtenstein. I 2008 var vi så heldige at deltage i VM kvalifikation i Malaysia. Året efter endte vi som Danmarks 5. bedste garde ved DM for Bygarder 2009 – derved kvalificerede vi os til verdensmesterskabet (World Championsship for Marching Showbands 2010) i Potsdam nær Berlin i Tyskland. Her opnåede vi en rigtig flot 8. plads, og succesen fortsætter idet den også viser sig ved deltagelse i DM for bygarder 2011, hvor vi placerer os som nr. 4 samlet.

I 2014 kunne vi 50 års jubilæum jubilæumsfest, jubilæumskoncert og en masse andre spændende oplevelser.

Vi glæder os meget til at optræde endnu mere som Jammerbugt Garden, og dermed skabe ligeså stor historie som vi har gjort de sidste snart 60 år.

%d bloggers like this: