Fra Brovst Pigegarde til Jammerbugt Garden

Drenge skal også slå på tromme, svinge tamburstaven og spille tuba i Jammerbugt kommunes Garde. 

I 1964 blev Brovst Pigegarde etableret, hvor flere tusind piger gennem årene har lært at spille musik samt fået oplevelser og venskaber for livet.. Men nu er det tid til at byde drenge velkommen, og derfor kalder vi os fremover Jammerbugt Garden. 

En mere moderne Garde
Vi har det seneste år arbejdet hårdt og intenst på at skabe en ny struktur i vores organisation med omstrukturering af forældre kræfter samt budt flere hænder velkommen. Nu er vi klar til at sigte mod stjernerne samt byde endnu flere ind i den musikalske og sociale verden. Udover vi byder drenge velkommen efter 57 år som pigegarde, ønsker vi at skabe en Garde, der er attraktiv, moderne og i konstant udvikling – og vi vil derfor på sigt lave nye tiltag som fx lektiecafe, mentorordning og uddannelsessted for nye undervisere/instruktørspirer i blandt vores egne gardister samt etablere flere sociale arrangementer med mulighed for personlig udvikling.

Vores traditioner bliver
Vi forsikrer, at ændringen ikke et udtryk for, at alt det gamle vil blive glemt. Jammerbugt Garden vil opstå og udgå fra Brovst Pigegarde og følge deres traditioner, værdigrundlag og ideer. Vi afliver ikke garden, men vi skifter til et nyt kapitel.

Nye kvaliteter skal titte frem
Garden har mange års erfaringer med kun at være piger hver tirsdag, men de kvaliteter, det giver at være både drenge og piger til stede skal nu frem fx at der bliver flere persontyper, som den enkelte gardist kan afspejle sig i. Der er kræfter i Garden, der har stor kendskab til det miljø og fællesskab, der skabes i en blandet Garde.

Trods store aldersforskelle, forskellige interesser og nu også køn, så er der altid en ting, vores gardister i Jammerbugt Garden kan samles om; Musikken. Efter sommerferien vil der også komme et tilbud til de voksne i kommunen, så vi ikke kun spænder bredt geografisk, men også til enhver alder. Jammerbugt Brass Band bliver et tilbud til de musikalske ældre, hvor formålet er at skabe et fællesskab, hvor mænd og kvinder hver 14. dag kan deltage i sammenspil på instrumenter tilhørende et brass band. 

Fra Brovst Pigegarde til Jammerbugt Garden
Det er naturligt, at vi må lave et navneskift, fordi vi nu optager nye drenge. Brovst Pigegarde opstod, da pigegarden var en del af den gamle Brovst Kommune, men i dag er vi Jammerbugtens Garde. Vi vil repræsentere alle kroge af vores kommune ikke bare en brøkdel. Det har vi naturligvis gjort i flere år, men vi ønsker det skal være tydeligt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: